Паси: 68 шпиони има само в руското посолство в София, извън него – няколкостотин

Паси: 68 шпиони има само в руското посолство в София, извън него – няколкостотин

В България има руски шпиони. Само в руското посолство в София са около 68 души. Извън него са няколкостотин и техните имена се знаят. Имахме великолеп

В България има руски шпиони. Само в руското посолство в София са около 68 души. Извън него са няколкостотин и техните имена се знаят. Имахме великолепната възможност по повод отравянето на Скрипал в Лондон да изгоним един-двама от тях, но не го направихме.

Това коментира в сутрешния блок на bTV Соломон Паси във връзка с обвинението в шпионаж срещу председателя на национално движение „Русофили” Николай Малинов.

„Аз имам много по-високо мнение за руското разузнаване. То едва ли може да наеме шпиони, които да дойдат в bTV да обясняват, че не са шпиони”, допълни Паси.

И добави, че през 2005 г. същият този „русофилски кръг” го обвинил в шпионаж в полза на Израел заради това, че като външен министър премахнал възможността Русия да има достъп до тайните на МВнР.

Паси е категоричен, че в България няма русофили. „Дали си русофил или не се разбира от това къде си пратил детето си да учи. Ако си го пратил в Париж или Лондон, не си русофил. Ако си го пратил в Русия – си. Справка сочи, че в Русия има няколкостотин деца, които учат там. В цяла Европа са няколко десетки хиляди.“

По думите на дипломата и бивш външен министър в момента най-голямата опасност за Запада е руската пропаганда, която е много по-ефективна, мащабна и агресивна от когато и да било досега.

„Руската пропаганда атакува умовете и сърцата на младите хора”, собави той.

COMMENTS

WORDPRESS: 0