Премиерът: Прокуратурата ни саботира за Борисов, но паралелна европейска структура разследва

Премиерът: Прокуратурата ни саботира за Борисов, но паралелна европейска структура разследва

"Изправени сме за пореден път пред абсолютен саботаж на прокуратурата. Укриват се документи за повдигане на обвинение. Прикриват се сведения, всеобщо

„Изправени сме за пореден път пред абсолютен саботаж на прокуратурата. Укриват се документи за повдигане на обвинение. Прикриват се сведения, всеобщо известни и достояние на европейската прокуратура. В България независима прокуратура няма – тя се държи като адвокат, когато става въпрос за хора, обвинени в корупция“, заяви на брифинг в 23.30 часа в Министерския съвет премиерът Кирил Петков.

„По този казус работи в момента и европейската прокуратура. Сега има паралелна европейска структура, на която ние вярваме много повече, така че ще има много ясна информация на ниво ЕС как те действат. Факт е, че много хора казват, че България е превзета държава. Ние обаче вярваме, че това няма да е в бъдеще. Ще направим всичко, за да е България една свободна европейка държава. Битката е започнала и ще работим с всички инструменти в Европа, за да преместим България на следващото ниво. Съжалявам, че прокуратурата се изложи така тази вечер“, подчерта министър-председателят.

„Дали прокуратурата иска да се разкрият престъпленията в нашата страна или не? Дали прокуратурата упражнява конституционните си правомощия или търси възможност да избегне търсене на отговорност от тези лица.

За Горанов има констатация на АДФИ, че по отношение на хазартната комисия има вреди на фиска от над 550 млн. лв. Пита се в задачата какво е направила прокуратурата в този случай? Преди да се снабдим ние с този доклад, се оказа, че той е изпратен още миналата година. Тези доклади са писмени доказателствени средства и могат да се използват директно в наказателния процес. Този доклад присъства в материалите, които изпратихме и се чудя защо прокуратурата каза, че в преписката няма доказателства?“, заяви вътрешният министър Бойко Рашков.

Според вътрешния министър било логично да се вземе мярка за неотклонение 72 часа, когато е петък.

Клуб Z съобщи, че началничката на кабинета на премиера – Лена Бориславова, написала във фейсбук: „Току-що българската прокуратура укри данни от българския народ, за да не си свърши работата … за пореден път.“

Снимка: БТА

COMMENTS

WORDPRESS: 0