Кристиан Вигенин от БСП бе избран за зам.-председател на Народното събрание

Кристиан Вигенин от БСП бе избран за зам.-председател на Народното събрание

Кристиан Вигенин бе избран за зам.- председател на Народното събрание на Република България. „Предизвикателство е да бъдеш зам.- председател на инс

Зам.-председателят на ПГ на БСП за България Драгомир Стойнев бе избран за председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. „Поемам комисията с отговорност. Европейските въпроси и публичният ресурс на ЕС за мен са обект първо на държавническо отношение. Очаквам същото и от колегите, очаквам да не прехвърляме партийни и политически интереси в работата на Kомисията. Задача пред мен e и да продължа да отстоявам ефективната контролна функция на парламента в политиката и действията на изпълнителната власт по отношение на европейските въпроси“, заяви той. Драгомир Стойнев е магистър по икономика от Университета Париж 1 Пантеон – Сорбона, Франция. Той има специализации по „Модернизация на държавната администрация“ от Федералната академия по публична администрация, Германия, по „Разработване и оценка на обществени политики“ във Висшето училище по публична администрация, Франция и по „Глобално икономическо сътрудничество и възстановяване“ към Департамента за държавния бюджет за образование и културни дейности, САЩ. Стойнев в министър на икономиката и енергетиката през 2013 – 2014 г., председател на Комисията по социална политика в 41 НС.
Георги Гьоков бе избран за председател на Комисия по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите.
Гьоков е магистър по машиностроене от Технически университет – Габрово. От 1994 работи в социалната сфера, през 2004 г. заема поста директор на Дирекция „Бюро по труда“ – Стара Загора. Той е общински съветник в Стара Загора три мандата и след това депутат в 42-то, 43-то и 44-то Народно събрание. Зам.-председател на Комисията по труда и социалната политика през целия период.

COMMENTS

WORDPRESS: 0