Задържаха бивш доброволец в клиника за кражба на лични данни и дебитни карти

Задържаха бивш доброволец в клиника за кражба на лични данни и дебитни карти

Полицейските действия са предприети след получена информация за използван чужд платежен инструмент, според сигнала - за пазаруване на дрехи от интерне

Полицейските действия са предприети след получена информация за използван чужд платежен инструмент, според сигнала – за пазаруване на дрехи от интернет на стойност около 6 000 лева. Използваните данни са на пациентка на варненска клиника за лечени, като престъплението е извършено в периода на престоя ѝ в лечебницата. Събраните материали по проверката сочат, че извършителят е бивш доброволец в клиниката, който бил освободен поради възникнал проблем – установена липса на пари от личните вещи на настанен в лечебното заведение.
Вчера, при процесуално-следствените действия по претърсване и изземване в жилище на територията на Второ РУ-Варна са установени жена и мъж – бившият доброволец в клиниката, криминално проявен за наркотици, за използване на чужд платежен инструмент и за незаконно притежаване на преправено газово оръжие. В хода на проверката са иззети мобилни телефони, парични средства, както и инкриминирани вещи – дрехи, обувки и аксесоари, поръчани през интернет чрез използване на данни от дебитна карта на трето лице без негово знание и съгласи е-престъпление по чл. 249, ал.1. Мъжът е задържан за срок до 24 часа във връзка с друга проверка, свързана с идентичен сигнал. Работата по досъдебното производство продължава под надзора на Окръжна прокуратура Варна.

COMMENTS

WORDPRESS: 0