Терор! Десетки убити в концертна зала в Подмосковието

Терор! Десетки убити в концертна зала в Подмосковието

Най-малко 40 души са убити и над 100 ранени в терористичния акт в концертната зала "Крокус сити хол" в Подмосковието, предадоха световните агенции, ка

Най-малко 40 души са убити и над 100 ранени в терористичния акт в концертната зала „Крокус сити хол“ в Подмосковието, предадоха световните агенции, като се позоваха на руската Федерална служба за сигурност.
Руската прокуратура е започнала разследване за терористичен акт.
Руски медии първоначално съобщиха за взрив, за стрелба с автоматично оръжие и за пожар в голямата концертна зала по време на концерт на руската рок група „Пикник“.
В концертната зала, намираща се в голям търговски комплекс в Подмосковието, има хиляди места. Не е ясно колко зрители е имало в залата.
Най-малко петима са били нападателите, открили огън с автомати по време на концерта.
Групировката „Ислямска държава“ (ИДИЛ) пое отговорност за терористичната атака в Москва, която отне живота на поне 40 души.
„Бойци на ИДИЛ извършиха атаката над християни в Красногорск, близо до Москва“, се казва в изявление на групировката в Телеграм.
Групировката заяви още, че е взела на прицел „струпване на християни в града и впоследствие се е оттеглила безопасно в скривалищата си“, според изявление, цитирано от информационната агенция на Amaq.
Amaq News Agency е новинарско издание, свързано с „Ислямска държава“. Amaq често е „първата точка за публикуване на претенции за отговорност“ за терористични атаки в различни държави от страна на „Ислямска държава“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0