Заместник-окръжния прокурор на Перник, чийто син е в ареста, поиска да бъде понижен

Заместник-окръжния прокурор на Перник, чийто син е в ареста, поиска да бъде понижен

Заместник-окръжният прокурор на Перник Бисер Михайлов, чийто син е в ареста, пожела да бъде освободен от поста. Михайлов поиска да бъде понижен до ред

Заместник-окръжният прокурор на Перник Бисер Михайлов, чийто син е в ареста, пожела да бъде освободен от поста. Михайлов поиска да бъде понижен до редови прокурор в града. Желанието му бе удовлетворено от прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) единодушно. Мотивите на Михайлов не станаха ясни. Нямаше и дебат по случая, информира агенция „Блиц“.
Главният прокурор Иван Гешев пое случая присърце и лично се срещна с кмета на Перник Станислав Владимиров. Обвинител №1 разпореди незабавна проверка на прокуратурата в Перник.
Припомняме, че синът на Михайлов – Васил, е обвинен за причиняване на телесна повреда и закана с убийство. С решение на съда той е в ареста.
Първоначално 18-годишният младеж бе обвинен за това, че на 9 април около 4:00 часа в близост до детска площадка в Перник е нанесъл много удари с юмруци и ритници в областта на главата на мъж и го порязал с нож в областта на лявото око, вследствие на което му причинил средна телесна повреда. След това обвиняемият се заканил с убийство на жена, като размахвал нож пред лицето ѝ.
Няколко дни по-късно той получи обвинение и за това, че на 11 юни, около 14:00 часа в близост до заведение в Перник, е нанесъл редица удари с юмруци в областта на главата на друг човек, вследствие на което му причинил телесна повреда. Деянието е извършено с хулигански подбуди.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

COMMENTS

WORDPRESS: 0