Замесиха името на известен лекар във фалшиви реклами за лекарства

Замесиха името на известен лекар във фалшиви реклами за лекарства

Поредна измама с името на известен лекар. Намесиха д-р Мирослав Ненков във фалшиви реклами за лекарства. "Това е една измама, която ползва моето име.

Поредна измама с името на известен лекар. Намесиха д-р Мирослав Ненков във фалшиви реклами за лекарства. „Това е една измама, която ползва моето име. Нямам представа за какво са тези неща. Една от двете реклами е на продукт, който се произвежда у нас от дружест, собственост на руска гражданка. Моят адвокат се свърза с тях и оттам отговориха, че не е вярно. Това не са лекарства, а вероятно някакви боклуци, щом се рекламират така“, заяви д-р Ненков в ефира на „Здравей, България“ по Нова тв.
По думите му негови представители са закупили бройка от първия продукт и са го изпратили за изследване. „Изпращачът на стоката е с руско име, по телефона имаше руски акцент. Моят представител е бил принуждаван да купи повече, защото продуктът не действал самостоятелно. Цената му е 60 лева. Хостингът е регистриран извън ЕС и това са компании, които позволяват такъв тип интернет измами. Плащането става за дружество, регистрирано в Обединеното кралство на руско име. По случая са активизирани са ГДБОП, прокуратурата, БАБХ и Асоциацията за защита на потребителите“, разкри Ненков. И предположи, че това е „съветска група“ за измами в България.
Според него за първия продукт са установени всички лица и собственикът. „Не знам какъв е ефектът от него, но съставките му могат да предизвикат алергична реакция. Дори мои близки ми звънят да ме питат дали е добър, но аз не го рекламирам! Никога не бих рекламирал лекарство или хранителна добавка“, категоричен е д-р Ненков.

COMMENTS

WORDPRESS: 0