Зам.-председателят на ПГ на „Възраждане“: Не сме призовавали за нахлуване в парламента

Зам.-председателят на ПГ на „Възраждане“: Не сме призовавали за нахлуване в парламента

Не приемаме критики, че сме провокирали когото и да било към напрежение на протеста. Напротив - ние призовахме от трибуната на протеста както да се па

Не приемаме критики, че сме провокирали когото и да било към напрежение на протеста. Напротив – ние призовахме от трибуната на протеста както да се пази живота и здравето на полицаите, така и да се пази работата на журналистите. Не сме призовавали за нахлуване в парламента. От трибуната на парламента призовахме депутатите да излязат на диалог, което не се случи, и след това от трибуната на протеста извикахме 15 човека, които аз лично заведох до служебния вход на парламента за провеждане на диалог с представители на институциите. За съжаление, в лицето на зам.-председателя на парламента и представляващ парламента в момента Кристиан Вигенин ни беше отказано. По-демократичен подход аз не познавам. Това каза пред журналисти в парламента зам.-председателят на ПГ на Възраждане Петър Петров по повод вчерашния голям протест в София срещу зеления сертификат, съобщават новини.бг.

Българските граждани искат да поставят пред някого своите искания, което направихме. Протестът не беше само на партия Възраждане имаше много хора, които искаха да поставят своите искания, добави той.

Силно се надявам управляващите да се вразумят. Ако не бъде отменен задължителният зелен сертификат, който считаме за дискриминационен, напълно е възможно да организираме отново мирни протести, заяви Петров.

По думите на протеста е имало провокатори. Задържаният с газов пистолет няма нищо с Възраждане, вторият задържан е предаден на полицията от наш стюард, посочи зам.-председателят на ПГ на Възраждане.

COMMENTS

WORDPRESS: 0