Задържаха трима криминално проявени, извършвали банкови измами в чужбина

Задържаха трима криминално проявени, извършвали банкови измами в чужбина

Икономическа полиция задържа трима криминално проявени за извършване на банкови измами в чужбина, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Варна. На 15.06.2

Икономическа полиция задържа трима криминално проявени за извършване на банкови измами в чужбина, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Варна.
На 15.06.2022г., отдел „Икономическа полиция при ОДМВР- Варна проведе специализирана полицейска операция, във връзка със задържане на трима младежи, занимаващи се с пране на пари придобити от престъпления.
Жена на 24 години и двама мъже на 20 и 33-годишна възраст, са извършили измами в Литва, чрез „фишинг“ съобщения, предоставящи отдалечен достъп до банковите сметки и мобилното банкиране на измамените литовски граждани. Средствата на подлъганите граждани са превеждани по електронни сметки в различни електронни портфейли на горепосочените извършители, както и на множество други български граждани.
След проведената специализирана полицейска операция по претърсване на адресите на задържаните, са намерени и иззети 10 бр. мобилни телефона,8 бр. компютърни конфигурации, парична сума в размер на 10 000 лева в различни валути, банкови документи, ПОС устройство, тефтер- съдържащ записани пароли за достъп до различни акаунти, банкови платежни инструменти и един боеприпас – граната.
По случая е образувано досъдебно производство под наблюдение на Окръжна прокуратура – Варна.

COMMENTS

WORDPRESS: 0