Задържаха собственик на 45 имота за разпространение на детска порнография

Задържаха собственик на 45 имота за разпространение на детска порнография

Собственик на 45 имота е задържан, след зрелищна акция ГДБОП в Стара Загора срещу разпространението на детски порнографски материали. Мъжът (62 г.) и

Собственик на 45 имота е задържан, след зрелищна акция ГДБОП в Стара Загора срещу разпространението на детски порнографски материали.
Мъжът (62 г.) използвал информационни технологии, за да разпространява порнографски материали, за създаването на които са заснети деца на възраст под 14 години, съобщава БТА. На два адреса в Стара Загора, обитавани от Д.Д., са открити и иззети лаптоп, три мобилни телефона, осем записи на заповеди на обща стойност 390 540 лв., договори за заем на стойност 55 000 лв., тетрадки и тефтер със записки с раздадени суми в заеми, разписки за получени парични преводи.
Установено е, че мъжът е собственик на 45 имота. От събраните доказателства са отделени материали за образуване на наказателно производство за извършвана от Д.Д. незаконна банкова дейност.
Според БНТ мъжът е задържан от служители на ГДБОП-МВР, които в четвъртък са провели специализирана полицейска операция на територията на Стара Загора под надзора на Районната прокуратура.

COMMENTS

WORDPRESS: 0