Задържаха мъжа, оставил бомбата в Истанбул! Заповедта за атентата идва от Кобани

Задържаха мъжа, оставил бомбата в Истанбул! Заповедта за атентата идва от Кобани

Полицията в Истанбул е задържала мъж, за когото се предполага, че е оставил бомбата на пешеходния булевард „Истиклял“. Той е свързан с кюрдската терор

Полицията в Истанбул е задържала мъж, за когото се предполага, че е оставил бомбата на пешеходния булевард „Истиклял“. Той е свързан с кюрдската терористична организация PKK/PYD.
Това съобщи вътрешният министър Сюлейман Сойлу. Задържани са и други 21 лица.
Припомняме, че експлозията уби 6-ма и рани 81 души, 39 от тях вече са изписани от болница. Петима от ранените са в тежко състояние.
Самоличността на задържания все още не е разкрита, но Сойлу твърди, че разследващите разполагат с доказателства, сочещи участието му в атентата.
Следите на терористичния акт водят към Сирия, като той е извършен от представители на групировки, признати за терористични в страната, подчертава той.
„Имаме основание да смятаме, че заповедта за взривяването на бомбата е дошла от Кобани (град в Северна Срия – б.р.) и че извършителят е минал през Африн“, казва министърът.
Сойлу даде информация за самоличността на загубилите живота си, посочват турските медии.
Това са: Арзу Йозсой, родена в Истанбул през 1984 г., и нейната дъщеря Ямур Учар, която е на 15 години; Юсуф Мейдан, роден през 1988 г., и тригодишната му дъщеря Еджрин (на снимката горе); Адем Топкара, роден през 1982 г., и съпругата му Мукаддес, родена през 1985 г.

COMMENTS

WORDPRESS: 0