Задържаха мъж, убил баща си в Новопазарско село

Задържаха мъж, убил баща си в Новопазарско село

35-годишен мъж е задържан за убийството на баща си, съобщиха от ОДМВР-Шумен. Около 11.45 часа вчера, 24 октомври, в полицейското управление в Нови па

35-годишен мъж е задържан за убийството на баща си, съобщиха от ОДМВР-Шумен.
Около 11.45 часа вчера, 24 октомври, в полицейското управление в Нови пазар 64-годишна жена потърсила съдействие. Пред криминалисти споделила, че е притеснена, тъй като съпругът ѝ, който живее в семеен имот в близко село край Нови пазар не отговаря на телефонни обаждания. В къщата мъжът ѝ живеел заедно с 35-годишния им син.
На място веднага са насочени екипи на РУ- Нови пазар. Установено било, че в пристройка към къщата има нанесени щети – в двора са намерени разхвърляни прибори, домашно имущество и техника, а в едната стая е открито безжизнено тяло на 71-годишен мъж. Случаят е докладван на дежурен прокурор от Окръжна прокуратура- Шумен. Процесуално-следствените действия са продължили под указанията му от криминалисти от областната дирекция. На място са пристигнали директорът на ОДМВР-Шумен ст. комисар Георги Гендов, административният ръководител и окръжен прокурор Орлин Куздов, наблюдаващият прокурор Павлин Вълчев и съдебният лекар д-р Владимир Владов. Извършен е оглед.
Установено било, че смъртта на 71-годишния мъж е настъпила в резултат на множество травми в областта на главата и тялото. Иззети и приобщени са множество веществени доказателства. Паралелно с това криминалисти от РУ-Нови пазар започнали активни действия към установяване на евентуалния извършител. Час по-късно в полицейския арест бил задържан 35-годишен мъж, негов родственик. Мъжът е криминално проявен. Разследван е за притежание на наркотични вещества и техни аналози, за блудство, кражби. Осъждан е за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества. Назначени са различни съдебни експертизи, разпитани са свидетели.
Работата по документиране на образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 116 от НК продължава под ръководството на окръжната прокуратура в Шумен.
Снимка: ОДМВР-Шумен

COMMENTS

WORDPRESS: 0