Задържаха двама младежи, пребили до смърт 52-годишен мъж в Добрич

Задържаха двама младежи, пребили до смърт 52-годишен мъж в Добрич

Окръжна прокуратура – Добрич привлече към наказателна отговорност за убийство по хулигански подбуди двама млади мъже от града. Д.Д. (21 г.) и К.П. (29

Окръжна прокуратура – Добрич привлече към наказателна отговорност за убийство по хулигански подбуди двама млади мъже от града. Д.Д. (21 г.) и К.П. (29 г.) са обвинени в извършването на престъпление по чл. 116, ал.1, т. 11, пр. 1 от НК. Те са задържани за срок до 72 часа с оглед довеждането им в съда за разглеждане искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“. Това съобщиха от Апелативна прокуратура-Варна.
Разследването по случая е започнато на 21 октомври 2022 година, след като 52-годишен мъж е намерен на улица в Добрич в безпомощно състояние. Той е отведен в болнично заведение, където въпреки усилията на лекарите, малко по-късно починал. Назначената съдебно-медицинска експертиза установила, че мъжът е станал жертва на тежко криминално престъпление и смъртта му е насилствена. По тялото му са установени множество травматични увреждания, показващи, че той е станал жертва на побой.
Незабавно, във връзка със случая били предприети множество процесуални действия и действия по издирване на извършител/и на тежкото престъпление. В хода на разследването били събрани доказателства за съпричастността на двамата обвиняеми към убийството, като станало ясно, че са го извършили по хулигански подбуди.
Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Добрич. Предстои в съда да бъде внесено и разгледано искането на наблюдаващия прокурор за налагане на най-тежката мярка за неотклонение.

COMMENTS

WORDPRESS: 0