Задържаха 7 младежи за притежание разпространение на наркотици във Варненско

Задържаха 7 младежи за притежание разпространение на наркотици във Варненско

В ареста от снощи е мъж - рецидивист, дрогиран, разпространител на наркотици Успешна полицейска операция за противодействие на престъпления, свъ

В ареста от снощи е мъж – рецидивист, дрогиран, разпространител на наркотици

Успешна полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с притежанието и разпространението на наркотични вещества, се проведе вчера, 10 януари, на територията на града от служители на криминална полиция при ОДМВР Варна. В хода на спецакцията са задържани 7 младежи – един на 17 и двама на 20 години от село Езерово и варненци на 22, 26, 30 и 38 години. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдение на Окръжна прокуратура – Варна.
На 26-годишния младеж от Варна ще му бъде е повдигнато обвинение за престъпление по чл.354а, ал.2 от НК и е взета мярка за неотклонение задържане под стража за срок до 72 часа. За извършеното деяние законът предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба в размер от 20 000 до 100 000 лева.
При проведените процесуално-следствени действия (претърсване и изземване ), в обитаваното от него жилище са намерени и иззети 20.05 гр марихуана, 4.76 гр метамфетамин и електронна везна. Установено е, че е управлявал колата под влияние на амфетаминопроизводни, като за това му провинение е съставен акт за установяване на административно нарушение, както и още един акт по ЗДвП.

COMMENTS

WORDPRESS: 0