Задържаха 52-годишен рецидивист за убийство във вилна зона край Стара Загора

Задържаха 52-годишен рецидивист за убийство във вилна зона край Стара Загора

Окръжна прокуратура - Стара Загора привлече като обвиняем К.Г., на 52 г., за това, че на 7-ми юни тази година е убил М.Г. на 38 години във вилна зона

Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем К.Г., на 52 г., за това, че на 7-ми юни тази година е убил М.Г. на 38 години във вилна зона „Баритна мина“, местност „Бойчо бунар“- престъпление по чл.115 ал. 1 от Наказателния кодекс.
На 7 юни 2024 г. около 19.40 ч. е бил подаден сигнал на тел. 112, че в Стара Загора, във вилната зона, в двор на къща, двама мъже се бият. На място пристигнали полицаи, както и медицински екипи, които установили, че единият от тях – М.Г., е починал, като по главата му е имало следи от удари с твърд предмет – тухла и дървена вила. Полицейските служители са установили извършителя на деянието – К.Г., в друга къща във вилата зона. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.
К.Г. е бил осъждан за убийство през 1996 г., като е изтърпял наказанието си през 2014 г.

COMMENTS

WORDPRESS: 0