Задържаха 37-годишен скитник, освкернил гроба на патриарх Неофит

Задържаха 37-годишен скитник, освкернил гроба на патриарх Неофит

За броени часове СДВР установи и задържа мъж, дръзнал да оскверни гроба на патриарх Неофит, съобщиха от МВР. Разследването на вандалската проява запо

За броени часове СДВР установи и задържа мъж, дръзнал да оскверни гроба на патриарх Неофит, съобщиха от МВР.
Разследването на вандалската проява започнала веднага след получения вчера сутринта сигнал в Първо РУ. Според данните неизвестен извършител е изтръгнат кръста, увредил е част от мраморната плоча на гроба на патриарх Неофит, скъсани били и траурните знамена. Отново вчера към 15.30 часа в полицията били получени и записи от камерите, поставени в района.
В резултат на предприетите незабавни и интензивни оперативно –издирвателни действия, само за броени часове, столичните криминалисти идентифицирали извършителя на престъплението. Задържан е 37-годишен мъж, който водел скитнически начин на живот.
След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура мъжът е привлечен като обвиняем по чл.164 ал.2 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.
Подробности по случая дадоха на брифинг зам. – началникът на Първо РУ комисар Георги Гечев и Николай Николаев, говорител на СРП.

COMMENTS

WORDPRESS: 0