За по-малко от час полицаи задържаха двама за отвличане на жена

За по-малко от час полицаи задържаха двама за отвличане на жена

Тази сутрин, малко след 7 часа, гражданин сигнализирал в полицията в Смолян, че в кв. „Устово“ е станал свидетел на отвличане на жена от улицата. Пред

Тази сутрин, малко след 7 часа, гражданин сигнализирал в полицията в Смолян, че в кв. „Устово“ е станал свидетел на отвличане на жена от улицата. Пред разследващите разказал, че мъж и жена ударили и издърпали жертвата в лек автомобил „Мерцедес“ и потеглили в посока с. Бостина.
Незабавно е сформиран екип и са предприети оперативно-издирвателни действия, уведомена е и окръжната прокуратура в Смолян.
В резултат на бързите полицейски действия, за по-малко от час, извършителите са установени – съпрузи, на 46 и 37 години. Задържани са с полицейска заповед за срок до 24 часа. Извършват се процесуално следствените действия, предстои да бъдат назначени експертизи.
Личен конфликт е в основата на отвличането на 45-годишната жена в Смолян. Семейството, което извърши деянието, се е познавало с жертвата. Към момента се работи по различни версии, съобщи за 24rodopi.com зам.-окръжният прокурор на Смолян Атанас Илиев. Той благодари на полицията за бързите действия, като служителите на реда са задържали извършителите в рамките на 35 минути след подаване на сигнала за деянието.
Работата по образуваното бързо производство за престъпление по чл. 142, ал. 2, т. 2, вр. ал. 1 от НК продължава.

COMMENTS

WORDPRESS: 0