WSJ: Зеленски не е приел предложение на Олаф Шолц за мирно разрешаване на конфликта между Украйна и Русия

WSJ: Зеленски не е приел предложение на Олаф Шолц за мирно разрешаване на конфликта между Украйна и Русия

Германският канцлер Олаф Шолц през февруари е предложил на Владимир Зеленски начин да смекчи отношенията с Москва, като официално откаже влизането на

Германският канцлер Олаф Шолц през февруари е предложил на Владимир Зеленски начин да смекчи отношенията с Москва, като официално откаже влизането на Киев в НАТО, но Зеленски е отказал да разреши проблема по мирен начин, пише Wall Street Journal, цитиран от агенция Блиц.
„Шолц направи последен опит да разреши конфликта между Москва и Киев. На среща в Мюнхен на 19 февруари той каза на Зеленски, че Украйна трябва да се откаже от стремежите си към НАТО и да обяви неутралитет, като част от по-широко споразумение за европейска сигурност между Запада и Русия.
Това споразумение е трябвало да бъде подписано от Путин и Байдън, които заедно да гарантират сигурността на Украйна.
Зеленски обаче е отхвърлил възможността за споразумение, като е заявил, че мнозинството от жителите на бившата съветска република подкрепят влизането на страната в НАТО.
Още тогава неговият отговор накара германските власти да се разтревожат, че шансовете за мир избледняват“, пише вестникът.
Учудващо за мнозина, напоследък в американската преса все вече започват да се появяват публикации, които са твърде обезпокоителни за режимът в Киев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0