ВСС обсъжда сигнала на Сарафов срещу Гешев

ВСС обсъжда сигнала на Сарафов срещу Гешев

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) реши да изпрати на Етичната и на Дисциплинарната комисия сигнала на заместник-главния прокурор Бор

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) реши да изпрати на Етичната и на Дисциплинарната комисия сигнала на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов срещу обвинител номер 1 Иван Гешев. За това гласуваха седем от членовете на Колегията, съобщи Нова.
Преди гласуването бе прието сигнала на Шефа на НСлС да бъде обсъден като извънредна точка в дневния ред. Гешев, който присъства на заседанието, поиска петима от подписалите искането за отстраняването му да си направят отвод. В противен случай той щял да изложи доводи за това. В крайна сметка само Йордан Стоев (за когото се твърди, че е записан от Гешев в телефонен разговор между двамата), се съгласи и се оттегли от обсъждането и гласуването.
В първите 40 минути заседанието бе изпълнено с ехидни забележки, спорове и процедурни хватки. Така членовете на колегията реагираха на предложението на Калина Чапкънова за включване като извънредната точка.
До момента искането за дисциплинарно производство срещу Сарафов, внесено от Иван Гешев, не е обсъждано.

COMMENTS

WORDPRESS: 0