Военният министър: Няма как да пращаме още въоръжения на Украйна

Военният министър: Няма как да пращаме още въоръжения на Украйна

Комисарят по външните въпроси на ЕС Жозеп Борел е изпратил писмо до България за изпращането на оръжия от наша страна към Украйна. Това заяви служебния

Комисарят по външните въпроси на ЕС Жозеп Борел е изпратил писмо до България за изпращането на оръжия от наша страна към Украйна. Това заяви служебният военен министър Димитър Стоянов след церемонията по награждаване на „Пожарникар на годината”.
„В това писмо се казва ясно всяка държава каквито възможности има да изпрати подкрепа за Украйна, като в голяма част от писмото е изразено и желанието за закупуване на 155 милиметрови гаубици, с които България не разполага. Тази съвместна покупка не е ясно колко ще струва”, заяви още Стоянов. „Няма как да подкопая устоите и способностите на българската армия.Ние имаме нормативна уредба, която казва ясно с каква техника трябва да разполагаме, няма да падаме под минимума”, коментира военният министър.
Той призова „експертите“ по телевизиите, които обясняват как може да се даде всичко на Украйна, да си спомнят когато те са били министри на отбраната какви документи е имало в ресорното министерство и какви са сега, разяснявайки, че те не са се променили съществено.
Снимка:БГНЕС

COMMENTS

WORDPRESS: 0