Военен и бременната му жена спипани да превозват нелегални мигранти

Военен и бременната му жена спипани да превозват нелегални мигранти

Трима души, сред които бременна в 7-мия месец жена и военен, са заловени, докато са превозвали четирима нелегални мигранти, съобщи БНТ като се позова

Трима души, сред които бременна в 7-мия месец жена и военен, са заловени, докато са превозвали четирима нелегални мигранти, съобщи БНТ като се позова на свои източници.
Те са засечени в късния следобед вчера в Пловдивско.
Полицаите останали изненадани, че сред участниците в престъплението има и бременна жена. Вероятно чрез нея, останалите двама мъже трафиканти, разчитали да заблудят властите при евентуална проверка.
Военният – Райко Д. на 44 години, е бил арестуван за 24 часа, а съпругата му – д-р И. П. , след като е било установено, че е бременна в 7 месец, е била освободена. Тя работи в Окръжна болница-Пловдив и няма яснота защо съпругът е рискувал да качи жена си заедно с бежанци.
Двамата живеят в близко до Пловдив село, пише Блиц.
Арестът и проверката са извършени от Военна полиция-Пловдив. Сирийците са били взети от Хасково и са пътували по посока София.
Случаят се поема от Военна прокуратура.
„Задържаната бременна жена, превозваща мигранти, е позната на полицията. Преди това е задържана да шофира с наркотици“, заяви междувременно министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.
Той уточни, че днешният арест е следствие на разработка на Военна полиция, а задържаните бременната жена и военния са следени отдавна.
Демерджиев отново отправи призив към следващия парламент да повиши наказанията за каналджийство.
„Три текста в Наказателния кодекс да бъдат преработени така, че тези хора да бъдат възпрени. Една такава превенция би помогнала страшно много. Миналата седмица бях на Съвет в Брюксел. Там усилията ни се оценяват високо. Оценява се това, че ние възпрепятстваме много хора да не преминат през нашата територия, за разлика от Италия, например, където разполагат с много повече ресурси, но там трафикът на хора расте, а при нас намалява.
Имайте предвид, че натискът у нас е безпрецедентен и това го казвам, защото в пъти повече са желаещите да проникнат на наша територия, а много малка част от тях успяват. И понеже ние ги преследваме и залавяме, това става обществено достояние и създава впечатлението, че има повече мигранти. Но няма, уверявам ви! Толкова малко България не е пропускала в нито един момент“, заяви Иван Демерджиев.
Той допълни, че България вече е получила от ЕС над 141 млн. евро за охраната на границата с Турция.
„Сега се водят преговори за техническото обезпечаване на тези 110 км от границата, които не са обезпечени. Имаме уверение, че ще получим автомобили, финансиране за нови щатни бройки и средства за техническа защита както по земя така и по въздух“, поясни Демерджиев.
На брифинг в Шумен вчера вътрешният министър заяви, че има над 190 оперативни сигнали за купуване на гласове, като постъпват сигнали и на телефонните линии, разкрити от МВР, предава БНТ.
Набелязани са рисковите секции и от МВР ще направят всичко възможно да пресекат купения вот, заяви министърът.

COMMENTS

WORDPRESS: 0