Вицепремиерът Нинова: Олио има достатъчно в страната, не се поддавайте на паника!

Вицепремиерът Нинова: Олио има достатъчно в страната, не се поддавайте на паника!

Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова се срещна с производители на олио в Министерството на икономиката и индустрията. "Общото мнен

Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова се срещна с производители на олио в Министерството на икономиката и индустрията.
„Общото мнение е, че има достатъчно количество произведено олио. Има наличности на слънчогледово семе. Преработвателите работят нормално. Няма дефицит на пазара. Има олио да залеем цялата страна. Няма нужда от презапасяване. Създава се изкуствена паника. Повишеното изкупуване води до увеличение на цената“, заяви Нинова във социалните мрежи.
„Обръщам се към всички: Не се поддавайте на лъжливи внушения. С тази паника вредите сами на себе си. Така ви подлъгаха за една нощ с бензина и на другия ден цената падна. Сега така ви манипулират с олиото. Утре с нещо друго. Слънчогледовото семе е гарантирано, производството на олио също, предприемаме мерки спрямо спекуланти. Мислете разумно и не се поддавайте на манипулации”, допълни тя.
Срещата се е състояла след десетките публикации в българските медии за огромните опашки от промоционално олио и стълкновенията на желаещие да се доберат до стоката с цена 2.99 лена за литър.

COMMENTS

WORDPRESS: 0