„Възраждане“ поиска оставката на кабинета „Петков“ и нови избори

„Възраждане“ поиска оставката на кабинета „Петков“ и нови избори

Костадин Костадинов - лидер на "Възраждане" поиска оставката на правителството и нови избори. "България се управлява от лъжци, а народната мъдрост, к

Костадин Костадинов – лидер на „Възраждане“ поиска оставката на правителството и нови избори.
„България се управлява от лъжци, а народната мъдрост, която казва „С какъвто се събереш, такъв ставаш“ се потвърждава. Така бяха излъгани музеите, читалищата, транспортите фирми, които няма да получат обещаните средства. Излъгани бяха и моряците от „Царевна“, каза той.
„Ако направим обзор на последните 100 дни, ще осъзнаем, че в цялата история на прехода не са изречени толкова лъжи, концентрирани в толкова кратък период от време. Тези лъжи не са безобидни, ние не се намираме в детската игра „лъженка“, защото правителство освен, че лъже не се справя и с проблемите в България“, заяве Костадинов.

Декларация на ПГ на Възраждане прочетена днес от парламентарната трибуна:

Всичко започна с една голяма лъжа на един чужд гражданин, който, макар и с двойно гражданство, стана министър на икономиката, а после и Министър-председател.
Лъжа, която вече разобличена от Конституционния съд на България и изместена във времето от много последващи лъжи, които бяха изречени от нашия Министър-председател.
Малко повече от 100 дни България се управлява от лъжци.
Права е народната мъдрост, която казва: „С какъвто се събереш, такъв ставаш“.
Защото лъжецът се събира с лъжци.
Така бяха излъгани работещите в музеите, които още не са получили от Министерството на финансите 12 млн. лв., така бяха излъгани и работещите в читалищата, които бяха забравени от министерството на културата, така бяха излъгани и транспортните фирми, които няма да получат обещаните от Министър-председателя на „Продължаваме подмяната“ средства.
Излъгани бяха и моряците на „Царевна“ и близките им и всички български граждани, които се притеснявахме за живота и здравето на сънародниците ни в Мариупол.
Ако направим един обзор от последните 100 дни, ще осъзнаем, че в цялата 32-годишна история на прехода не са изречени толкова лъжи, колкото Министър-председателят и неговият екип успяха да изрекат в рамките на изминалите 100 дни.
Лъжи, застрашаващи не просперитета на българите, а живота ни.
Ситуацията с кораба „Царевна“ ни показа, че патологията в лъжата вече се е вградила в нашето ежедневие и в телевизионния екран, на който присъстват предимно управляващите, за да имат възможност да ни излъжат повече и по-ефективно.
Ние обаче не се намираме в популярната детска игра „Лъженка“, а в жестока реалност, в която не можем да поверим живота и здравето си на българското правителство, защото, освен че лъже, то просто не се справя с управлението на страната ни.
Не се справи с бежанската вълна, за която се погрижиха предимно граждански активисти и доброволци.
В момента в България има чужди граждани. Все повече зачестяват случаите на агресия, която се проявява от страна на тези бежанци, които започват да настояват техните знамена да се развяват на български институции. И ако този въпрос се решава от закона, който казва, че на българските институции може да се развява само българският флаг, а знамената на чужди държави имат своите места само в посолствата и консулствата на тези държави, то другият – чисто човешкият няма как да се реши.
В Банско преди дни имахме ситуация, в която украинец заплашва български гражданин и ясно заявява, че е дошъл тук, за да убива. Онзи ден две жени от украински произход, минавайки покрай български протестиращи, проявиха агресия към тях, а фирми заплашват служителите си с наличието на азовци в страната ни.
В тази връзка искам да попитам за пореден път от парламентарната трибуна Министър-председателя: Имате ли информация колко точно членове на полка „Азов“ са влезли в България? Или и с тази на пръв поглед лесна справка няма да се справите и ще си послужите с лъжа?
Но да спрем да говорим за лъжата. На лъжата, както е добре известно, краката са къси. Време е да говорим за истината, а истината е, че нашето Отечество е в опасност. Ръководено от немощно, безидейно, тежко зависимо и управленски импотентно правителство, то потъва в дълбокото блато на конституционната и политическа криза, завещана още от предишното управление на ГЕРБ и т.нар патриоти.
Ето защо е време за следното – оставка, нови избори, на които Българският народ да се яви на референдум за своето бъдеще.
Време ни е за Възраждане!
Да живее България!

COMMENTS

WORDPRESS: 0