„Възраждане“: Българската прокуратура да спре поредната чужда намеса във вътрешните работи на страната ни

„Възраждане“: Българската прокуратура да спре поредната чужда намеса във вътрешните работи на страната ни

Българската прокуратура да спре поредната чужда намеса във вътрешните работи на страната ни, призоваха от ПП "Възраждане". Оттам са категорични, че

Българската прокуратура да спре поредната чужда намеса във вътрешните работи на страната ни, призоваха от ПП „Възраждане“.
Оттам са категорични, че с днешното си изявление посланикът на Украйна в България постигнал няколко неща.
„Той издаде държавна тайна. С точния брой на въоръжението от гаубици и минохвъргачки, с което разполага българската армия, няма как да оперира всеки. С тези данни би следвало да разполага единствено представител на българската държава или служител на чуждо разузнаване, който използва собствени методи, за да събира класифицирана информация за отбранителните способности на България.
Със своето искане да бъде дадено българско оръжие за Украйна посланикът за пореден път осъществи безпрецедентна намеса във вътрешните работи на страната ни. Със своето искане той на практика изразява несъгласие с решение, взето от Народното събрание на Република България. А решението е да не се предоставя оръжие на страната му. Очевидно е, че и в българското общество консенсусът е да не се предоставя военна помощ на Украйна, дори и тази, която беше планирана и предвидена от решението на българския парламент под формата на ремонт на военна техника. От друга страна, всички ние знаем, че към момента България представлява един от най-големите износители на оръжие за Украйна. И тук възниква въпросът: Защо Украйна продължава да настоява този износ да бъде официално потвърден с решение на българския парламент?
С подобен тип изказване и риторика единственото нещо, което украинският посланик постига, е увеличаване на антиукраинските настроения, които, в съчетание с поведението на част от неговите сънародници в България, допринасят за това българите да засилват своите симпатии към другата страна участничка в конфликта.
За да се спре разделението в обществото ни е време българската прокуратура да се самосезира и да спре намесата на чужди дипломати във вътрешните работи на страната ни, започвайки от днешната изява на Виталий Москаленко“,
призовават още от „Възраждане“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0