Възрастен мъж загина при пожар в Търговище, спасени са баба и бебе

Възрастен мъж загина при пожар в Търговище, спасени са баба и бебе

Самотноживеещ възрастен мъж е намерен починал след възникнал пожар в апартамент в Търговище, съобщиха от регионалния пресцентър на полицията. На 30 с

Самотноживеещ възрастен мъж е намерен починал след възникнал пожар в апартамент в Търговище, съобщиха от регионалния пресцентър на полицията.
На 30 септември, около 22.00 часа в РУ-Търговище е получен сигнал за възникнал пожар в апартамент на шести етаж на жилищен блок в града. Пожарът е погасен от екипи на РСПБЗН-Търговище с 4 противопожарни автомобила. При гасенето на пожара е намерен трупа на самотноживеещ там 79-годишен мъж от същия град. Тялото е откарано в МБАЛ-Търговище за аутопсия. Вследствие на пожара са унищожени мебели, техника, и са опушени 200 кв м стени.
По време на инцидента, живеещите във входа на 8-етажния блок граждани са били временно евакуирани. От апартамента над горящото жилище, който е бил изпълнен с гъст дим и огънят е започнал да обхваща дограмата, двама служители на РСПБЗН-Търговище – Красен Марчев и Димитър Станчев, своевременно са извели съответно бебе и възрастна жена, спасявайки ги по този начин от надвисналата опасност.
Причините за възникване на пожара са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

COMMENTS

WORDPRESS: 0