Валежи от дъжд и сняг в страната, температурите рязко ще се понижат

Валежи от дъжд и сняг в страната, температурите рязко ще се понижат

Днес преди обяд валежи ще има в Южна и Източна България, предимно от дъжд, по високите полета – от дъжд и сняг. Това сочи прогнозата на Националния ин

Днес преди обяд валежи ще има в Южна и Източна България, предимно от дъжд, по високите полета – от дъжд и сняг. Това сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). След обяд сняг ще завали и в Североизточна България, а през нощта срещу неделя и в югоизточните райони. Със застудяването в нощните часове за кратко там ще се образува тънка снежна покривка. Максималните температури ще са 3°-8°.
Над планините ще преобладава облачно време с валежи главно от сняг. В масивите от Западна България и по старопланинското било ще се образува снежна покривка. Ще духа силен и бурен север-северозападен вятър и ще има условия за виелици и навявания. Максималната температура на височина 1 200 m ще е около минус 2°, на 2 000 m – около минус 8°.
По Черноморието ще преобладава облачно време с валежи от дъжд, значителни по южното крайбрежие. Ще е ветровито със силен и бурен вятър, който през нощта срещу неделя по северното Черноморие ще се усилва до ураганен. Максималните температури ще са 11°-13°.

COMMENTS

WORDPRESS: 0