Валежи от дъжд и сняг до обяд, температурите падат рязко

Валежи от дъжд и сняг до обяд, температурите падат рязко

Днес в югоизточната половина на страната все ще има валежи, в Североизточна България, Източна Стара планина и Странджа – от сняг, в останалите райони

Днес в югоизточната половина на страната все ще има валежи, в Североизточна България, Източна Стара планина и Странджа – от сняг, в останалите райони – предимно дъжд, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). До около обяд валежите почти навсякъде ще спрат, от северозапад облачността ще продължи да се разкъсва и да намалява. Вятърът ще отслабне, след обяд в Западна България ще стихне, в Източна ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са между 2° и 7°, в крайните югозападни райони – малко по-високи.
В планините преди обяд облачността ще е значителна, на места с валежи от сняг, но ще отслабват, до около обяд в повечето райони ще спрат. След обяд облачността от северозапад ще се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен, по билата – временно силен вятър от запад-северозапад, който по-късно след обяд ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1 200 метра ще е около 4°, на 2 000 метра – около минус 2°.
По Черноморието облачността ще е значителна. Главно преди обяд ще има валежи от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие, а на север дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. Вятърът ще е умерен, временно силен, от север-северозапад, след обяд ще отслабва, ще се ориентира от изток-североизток. Максималните температури ще са 4°-6°.

COMMENTS

WORDPRESS: 0