В Гърция – задължителна ваксинация срещу COVID-19 за лица над 60-годишна възраст

В Гърция – задължителна ваксинация срещу COVID-19 за лица над 60-годишна възраст

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис защити решението на правителството за задължителна ваксинация срещу КОВИД-19 за лица над 60-годишна възраст, като

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис защити решението на правителството за задължителна ваксинация срещу КОВИД-19 за лица над 60-годишна възраст, като подчерта, че масовата ваксинация е единственият начин икономиката да работи и да не се налага локдаун, предаде в. „Катимерини“, цитиран от БТА.

Аз съм либерален политик и не харесвам идеята за задължителни действия по принцип. Вярвам обаче, че сме взели правилното решение и тъй като се появи вариантът Омикрон, за който все още не знаем много, каза късно снощи Мицотакис в интервю за СиЕнЕн.

Да направим задължителна ваксинацията за хората на възраст над 60 години и да наложим глоба от 100 евро месечно (от 16 януари) бе нашата последна надежда (за овладяване на разпространението на коронавируса), обясни гръцкият премиер, като добави, че това е била необходима мярка за запазването на публичното здраве и държавната здравна система.

Политиката ни може да бъде оправдана, каза той.

Последните данни за ваксинацията сочат, че решението вече дава резултат, след като вчера служител на здравното министерство потвърди, че над 70 хиляди заявки за първа доза ваксина са направени от миналия вторник.

COMMENTS

WORDPRESS: 0