Уволниха учител, поставил снимащ телефон в ученическа тоалетна

Уволниха учител, поставил снимащ телефон в ученическа тоалетна

Прокуратурата разпореди полицейска проверка в Езиковата гимназия "Васил Карагьозов" в Ямбол. Тя е по сигнал на директора за учител, поставил заснемащ

Прокуратурата разпореди полицейска проверка в Езиковата гимназия „Васил Карагьозов“ в Ямбол.
Тя е по сигнал на директора за учител, поставил заснемащ телефон в ученическата тоалетна. След заседание на етичната комисия в училището днес стана ясно, че 24-годишният преподавател по английски език е уволнен, съобщи dnes.bg.
„Изключително скандално и уронващо престижа на гимназията, силно разклащащо психиката на децата. Шокирани сме именно защото никой не е очаквал от този колега, който е и наш бивш ученик да направи подобно безумие“, каза пред журналисти говорителят на гимназията Росица Бакалова, учител по български език и литература.
На 13 ноември ученик намира в кошчето на тоалетната записващ видео телефон. „Твърденията на ученика, че той е взел телефона, изгледал е клипа, видял е себе си и как е записано, че колегата поставя телефона“, каза още говорителят на гимназията.
Учителят по английски е признал, че е сложил там телефон, но с друга цел. „Неговата версия е, че били му изчезвали разни неща. За мен това са доста нелепи и скалъпени обяснения. По-късно в показанията си пред полицията е казал, че е изхвърлил телефона“, обясни Бакалова.
Езиковата гимназия е била първата месторабота на въпросния учител. Той е бил в изпитателен срок. „Поведението му по-никакъв начин не е давало подобни индикации. Много от колегите се чувстват лично предадени, защото наистина са виждали в него потенциал като добър преподавател“, допълни тя.
По думите ѝ след уволнението въпросният учител вече не може да преподава. Информацията за случилото се е качена в системата на всички регионални управления по образование в страната. Училищният психолог вече работи с учениците заради случилото се.
Очаква се проверката да приключи до дни. „Дадени са указания за снемане на сведения от всички запознати със случая лица – ученици, учители и лицето, посочено за евентуален извършител“, каза пред БТА районният прокурор Мина Грънчарова.

COMMENTS

WORDPRESS: 0