United Group купува VIVACOM за 1,2 млрд. евро

United Group е сключила сделка за придобиване на българския телеком оператор VIVACOM.  Очаква се сделката да бъде финализирана през второто т

United Group е сключила сделка за придобиване на българския телеком оператор VIVACOM. 

Очаква се сделката да бъде финализирана през второто тримесечие на 2020 г., когато бъдат получени всички необходими регулаторни одобрения.

Придобиването ще бъде финансирано чрез комбинация от заем и собствени средства от UnitedGroup.

По информация на вестник Financial Times цената на сделката за придобиване на VIVACOM е 1,2 млрд. евро.

Това придобиване е втора голяма сделка за United Group след придобиването им през март 2019 г. от BCPartners, базиран в Лондон и Ню Йорк.

Към момента UnitedGroup развива дейността си в 6 държави в Югоизточна Европа.

Lazard участва в сделката като финансов съветник на продавача, а CMS – като негов правен консултант. Citigroup и LionTree участва като финансов съветник на UnitedGroup, а PaulWeiss – като негов правен консултант, обявиха от пресцентъра на  VIVACOM.

„Тази сделка е голям успех и огромна възможност за VIVACOM, клиентите ѝ и генерално за България. Благодарение на усилията на всички ни, VIVACOM се превърна в един от най-успешните телекоми в Европа. А сега посреща като свои нови акционери един от най-успешните световни инвеститори със значително присъствие в Европа и Северна Америка – BCPartners. VIVACOM ще има ключова роля в бъдещото развитие на UnitedGroup, тяхната регионална технологична и медийна платформа.” – заяви Спас Русев, председател на надзорния съвет на VIVACOM.

COMMENTS

WORDPRESS: 0