Тошко Йорданов разби социалния министър: Пътува два пъти месечно, а никаква работа не върши!

Тошко Йорданов разби социалния министър: Пътува два пъти месечно, а никаква работа не върши!

С декларация от парламентарната трибуна от "Има такъв народ" (ИТН) обвиниха социалния министър Иванка Шалапатова в допуснати неправомерно високи разхо

С декларация от парламентарната трибуна от „Има такъв народ“ (ИТН) обвиниха социалния министър Иванка Шалапатова в допуснати неправомерно високи разходи.
Председателят на ПГ на партията Тошко Йорданов е изчислил, че за 167 работни дни 6-членният политически кабинет на министерството е струвал на гражданите близо 197 хил. лв.
Той представи разбивка на изразходваните средства и поиска оставката на кабинета.
За 67 работни дни политическият кабинет на Шалапатова е изхарчил 196 590 лева. В него влизат шестима души. С тези пари са закупени таблет, телефон и сервиз. Всеки получил техника за 10 000 лева, според сметките на ИТН. За тях безплатно, но ние им го плащаме, недоволен е Тошко Йорданов.
Над 17 000 лева са отишли за протоколни срещи. 60 000 лева за командировка. 14 са международните визити на Шалапатова, а 9 са тези в страната.
Тази социална туристка е джиткала средно по два пъти на месец, отчете депутатът от ИТН. Жестоко КПД, подчерта той.
Като за твърдението си, че тя е „туристка“ се обоснова на публикация от нея във фейсбук. В нея тя се е похвалила, че е в Швейцария по време на наводненията в южното Черноморие.
Йорданов продължи, че всеки един от тези 6 участници в политическия кабинет на Шалапатова е изхарчил по 17 лв на ден за кафе.
ИТН иска оставката на кабинета веднага. Оставка, некадърници жалки, настоя Йорданов.
Той обвини министър Шалапатова, че е продукт на НПО организация, а ПП-ДБ ги нарече неморални и нелоялни хора.
Тошко Йорданов припомни, че през 2018 г. зам.-министърът на ГЕРБ в Министерството на труда и социалната политика подаде оставка само защото си бе позволила да отиде до САЩ със самолетен билет за бизнес класа на стойност 8 хил. лева.

COMMENTS

WORDPRESS: 0