Тодор Тагарев е предложението на ПП за военен министър

Тодор Тагарев е предложението на ПП за военен министър

Тодор Тагарев е предложен за министър на отбраната. Това е избор на „Продължаваме промяната“. Всеки от коалиционните партньори в управлението може да

Тодор Тагарев е предложен за министър на отбраната. Това е избор на „Продължаваме промяната“. Всеки от коалиционните партньори в управлението може да предложи свой кандидат. Това обяви премиерът Кирил Петков след извънредното заседание на Министерски съвет.
Утре ще бъде свикано извънредно заседание на Народното събрание, за да бъде гласувана оставката на Стефан Янев.
До разрива между настоящият военен министър и правителството дойде след пост на Янев във Фейсбук.
Тодор Димитров Тагарев е роден на 18 април 1960 г. в град Стамболийски. Завършва Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“ в Пловдив. През 1982 г. завършва Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия като инженер по автоматика и телемеханика. През 1989 г. защитава дисертация във Военновъздушната инженерна академия „Н. Е. Жуковски“ в СССР, а през 1994 г. – в Командно-щабния колеж на ВВС на САЩ.
Тодор Тагарев е български военен експерт, дългогодишен служител в системата на българската отбрана. От 13 март до 29 май 2013 г. е министър на отбраната в състава на служебното правителство на Марин Райков.
От 1999 г. е старши научен сътрудник II степен (доцент) по приложение на принципите и методите на кибернетиката, а от 2014 г е професор по същата специалност.
190 наши сънародници са изведени от Киев. Предстои да пътуват за България, обяви още премиерът Петков.
„Не сме поели ангажимент български самолети и войници да бъдат изпратени в Украйна. Това дори не е предлагано и в Европейския съюз. На нас не ни достигат самолети, за да изпращаме“, категоричен бе Петков. Той уточни, че ако има военно-логистична подкрепа за Украйна тя ще е на ниво Европейски съюз. Към момента България е изпратила за Украйна камиони с одеяла и дрехи.

COMMENTS

WORDPRESS: 0