Температурите се понижават, жълт код в четири области

Температурите се понижават, жълт код в четири области

Днес вятърът ще се ориентира от северозапад, в североизточните райони ще остане от север-североизток, умерен до силен, и с него ще нахлува студен възд

Днес вятърът ще се ориентира от северозапад, в североизточните райони ще остане от север-североизток, умерен до силен, и с него ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно с валежи от дъжд. В сутрешните часове температурите ще бъдат в широки граници, от 0°-1° в североизточните райони до 8°-11° в Югоизточна България, където вятърът все още ще е от юг.
Със застудяването по-късно през деня в много райони от Северна България и високите котловинни полета в Западна дъждът ще преминава в сняг. В областите Шумен, Разград, Силистра и Добрич е обявен жълт код за потенциално опасно време и образуване на снежна покривка от 10 см. Преди обяд в североизточните райони ще има условия за поледици. Към 14.00 часа температурите ще бъдат от минус 2° в Североизточна България до 8°-9° на места в Южна. През нощта срещу вторник в почти цялата страна ще вали сняг и ще се образува снежна покривка. Ще духа северозападен, в Източна България север-североизточен вятър, с който ще продължи да прониква студен въздух и ще има снежни виелици.
В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, в Родопите под 1 000-1 200 метра – дъжд. Ще духа слаб и умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1 200 метра ще бъде 2-3°, на 2 000 метра – около минус 3°.
По Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, които след обяд ще започнат да се примесват със сняг, а по-късно през деня по северното крайбрежие ще спрат. Ще духа умерен до силен северен вятър, с който температурите ще се понижават и към 14 часа ще бъдат от 0° по северното крайбрежие до 5°-6° по южното.

COMMENTS

WORDPRESS: 0