НАП запорира Tв 7 и още 11 фирми на Цветан Василев

НАП е наложила запор върху Tв 7 заради дълг от 9 768 490 лв. Толкова е задължението на медията към КТБ. Запорът е вписан в Търговския регистър д

НАП е наложила запор върху Tв 7 заради дълг от 9 768 490 лв. Толкова е задължението на медията към КТБ. Запорът е вписан в Търговския регистър днес и може да попречи на продажбата на телевизията.
11 фирми на Цветан Василев са запорирани от началото на месеца досега от НАП, стана ясно вчера. Сред тях са компании като БТК, „Дунарит“, НУРТС, „Бромак“, „Фина-Ц“, ТЦ-ИМЕ и други.
Мотивът на данъчните е потенциална опасност от укриване на налози за над 2 млн. лева. НАП се активизира, след като стана ясно, че белгиецът с руски паспорт Пиер Луврие се обяви за купувач на БТК и още 5 компании.
На 1 април в Тъговския регистър е вписан запор и върху хотелите на банкера беглец, обединени във веригата „Сана спейс“. В нея влизат четиризвездният спа хотел в Хисаря, част от петзвездния комплекс в курорта „Св. Канстантин и Елена“, тризвездният хотел „Глициния“ в Златни пясъци, четиризвездният „Белмонт“ в Пампорово, „Вила Калина“ в Банско и две къщи в Боженци.
Под запор са акциите, притежавани от „Корси маунти ризорт“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0