Светът се прощава с кралица Елизабет II

Светът се прощава с кралица Елизабет II

Светът се прощава с кралица Елизабет II. Траурната церемония ще се състои в Уестминстърското абатство. На нея ще присъстват около 500 високопоставени

Светът се прощава с кралица Елизабет II. Траурната церемония ще се състои в Уестминстърското абатство. На нея ще присъстват около 500 високопоставени политици, сред които и българският президент Румен Радев.
По-късно тленните останки на кралицата ще бъдат откарани в замъка „Уиндзор“, където след церемония в тесен кръг ковчегът ще бъде положен до този на съпруга ѝ принц Филип.
Стотици хиляди хора се редиха на огромна опашка, за да отдадат почит към покойния монарх, съобщи Нова тв.
„Тя изпъква в съзнанието ми като един от онези хора, с които общуваш и виждаш, че репутацията отговаря на реалността. Спомням си, че кралицата ме покани в замъка на чай. Шегувахме се, защото изяждах всичките бисквити, които ми даваше. Но тя беше същата на живо, каквато казваха че е – благоприлична, честна и отдадена на дълга. Изказвам съболезнования на всичките й роднини. Това е загуба, която оставя голяма празнина. Понякога мислиш, че никога няма да го преодолееш. Но както казах на краля – тя ще е с него на всяка крачка“, каза президентът на САЩ Джо Байдън.
Заради погребението на Елизабет II Великобритания организира най-мащабната полицейска операция в историята си.
Снимки: Нова тв

COMMENTS

WORDPRESS: 0