Сред оцелелите в огнения ад: Баща спаси 6 души, но не и сина си

Сред оцелелите в огнения ад: Баща спаси 6 души, но не и сина си

Годеници оцеляват като по чудо в ужасяващата катастрофа с македонския автобус, в който загинаха 45 души. Заради късният час повечето от пътниците са б

Годеници оцеляват като по чудо в ужасяващата катастрофа с македонския автобус, в който загинаха 45 души. Заради късният час повечето от пътниците са били заспали.

Блум Лулезим и годеницата му Медин са от две села в района на Куманово. Двойката била на задната седалка. Медин спи, но за щастие Лулезим е буден, когато се случва най-лошото. Пред телевизия „Алсат“ той разказва как е осъзнал какво се случва и е успял да счупи страничния прозорец. След това той издърпал Медин, която е с два счупени крака и не е можела да ходи. Двамата станали свидетели как автобусът изгаря напълно. Сега те са настанени в „Пирогов“.

Друг оцелял в катастрофата е Орхан Алити. Заедно с Лулезим, той чупи задното стъкло и помага на другите шестима души да спасят живота си.

Малко след фаталния инцидент Орхан се обажда на съпругата си в Белгия. „Той съобщи, че автобусът се е запалил, докато самият той с голяма трудност е успял да счупи задните стъкла на автобуса и да излезе оттам“, разказва брат му Самет Алити пред Tetova1.

След като скача на земята, Орхан чупи единия си крак. В автобуса все още е синът му, Висар. Той започва да му крещи: „Скочи, Висар, скочи.“ За жалост обаче момчето изчезва в пламъците. Сега състоянието на Орхан е стабилно. Той все още не знае, че Висар е сред жертвите. Разказът на Орхан разкрива и още един интересен детайл – в момента, когато е излязъл от горящия автобус, за малко не бил пометен от преминаваща по магистралата кола, която не спряла, въпреки очевидната трагедия, разиграваща се в този миг.

В трагедията оцелява и 16-годишната Зулейха. Баща й Аднан Яшаровски разказва пред BBC, че дъщеря му се е обадила да му съобщи, че е оцеляла след зверската катастрофа. Сега той е в София за да я посети в болницата.

„Тя плачеше. Ръцете й бяха изгорени, но иначе добре“, каза той пред болницата. „Не каза много, плачеше и беше в шок.“

COMMENTS

WORDPRESS: 0