Спецоперация в столицата срещу купуване на гласове, разкриха печатница за фалшиви дипломи

Спецоперация в столицата срещу купуване на гласове, разкриха печатница за фалшиви дипломи

Спецоперация за противодействие на престъпления срещу политическите права на гражданите се провежда на територията на София. Към момента са задържани

Спецоперация за противодействие на престъпления срещу политическите права на гражданите се провежда на територията на София. Към момента са задържани 26 души, от които седем за купуване на гласове; образувани са седем досъдебни производства. Разкрита е и печатница за неистински документи.
Спецоперацията е предприета във връзка с 11 оперативни сигнала за купуване на гласове. В хода на полицейските действия са проверявани адреси и автомобили. До момента са задържани 26 души, седем от които – за купуване на гласове, а други – за наркотици, незаконно притежание на оръжие, кражби на автомобили. Образувани са седем досъдебни производства – обобщи резултатите на етапа директорът на СДВР главен комисар Любомир Николов. По думите му установените към момента схеми за купуване на гласове са обичайно засичаните – опрощаване на дългове от лихвари, корпоративен вот, като според данните един глас се търгува между 50 и 100 лева.
По време на спецакцията са открити списъци с имена на хора, суми срещу тях, мобилни телефони, големи количества наркотични вещества и акцизни стоки без бандерол. Намерени са два откраднати автомобила, единият от които е бил отнет само часове по-рано. Иззети са също неистински документи – дипломи за средно и висше образование. Разкрита е и печатницата, в която са изработени, уточни директорът на столичната дирекция.
Полицейската операция продължава и в момента.

COMMENTS

WORDPRESS: 0