Сотир Цацаров подава оставка като шеф на КПКОНПИ на 1 март

Сотир Цацаров подава оставка като шеф на КПКОНПИ на 1 март

Председателят на антикорупционната комисия подаде оставка. Сотир Цацаров ще я депозира до дни, а окончателно си тръгва от КПКОНПИ на 1 март. Решението

Председателят на антикорупционната комисия подаде оставка. Сотир Цацаров ще я депозира до дни, а окончателно си тръгва от КПКОНПИ на 1 март. Решението обаче ще бъде коментирано едва след като оставката бъде депозирана, съобщи Фрогнюз.
Цацаров си тръгва на фона на подготвяните от новите управляващие законодателни промени, които целяха именно реформа в антикорупционната комисия. Идеята бе тя да бъде разделена на две – всяка с различни отговорности и ръководство, както и промяна във функциите ѝ. Едната част на КПКОНПИ ще се занимава с противодействие на корупцията, а втората – с отнемане на незаконно придобитото имущество. Освен това първият орган ще може и да разследва.
Преди дни депутатът от ДБ Атанас Славов обяви, че законопроектът е почти готов и ще бъде внесен в Народното събрание до края на този месец.
Сотир Цацаров пое антикорупционната комисия на 11 декември 2019 г. Преди това заемаше поста главен прокурор.Закани се да си тръгне от КПКОНПИ, но едва след като внесе в НС годишен отчет за работата на антикорупционната комисия, които „ще говорят повече от празните политически декларации и обвинения“.
Снимка: Юлия Лазарова

COMMENTS

WORDPRESS: 0