Сняг, студ и мраз през уикенда и следващата седмица

Сняг, студ и мраз през уикенда и следващата седмица

В навечерието на Сирни Заговезни посрещаме пореден напън на зимата. В събота до обяд в северната половина на страната ще облаците ще позволяват на слъ

В навечерието на Сирни Заговезни посрещаме пореден напън на зимата. В събота до обяд в северната половина на страната ще облаците ще позволяват на слънцето на се показва, сочи прогнозата на Нова тв. От югозапад обаче небето ще е покрито с облачните системи на пореден средиземноморски циклон. Още преди пладне там ще завали – в ниското дъжд, в планините – сняг. В часовете до вечерта валежите ще се задържат в югозападната половина на страната, но с падането на температурите сняг ще завали и в по-ниските райони на Западна България. Температурите в топлата част на денонощието – между 3 и 8 градуса.
През нощта срещу Сирни Заговезни и в неделния ден валежите ще напреднат на изток, обхващайки почти цялата страна. Ще вали предимно сняг на запад или дъжд, който ще преминава в сняг на изток. В неделя ще е ветровито и студено с дневни температури между 2 и 7 градуса.
В планините и през двата почивни дни ще е облачно с валежи от сняг, по-интензивни в неделя. Ще се натрупва нова снежна покривка. През втория ден вятърът също ще е по-осезаем. Дневните температури ще се колебаят между 0 и минус 7 – минус 8 градуса.
През втората седмица на март от север-североизток ще продължи да нахлува студен арктически въздух, с което времето ще остане студено с валежи от сняг и с дневни температури между 0 и 5 градуса. Втората половина на седмицата ще е особено мразовита с температури в някои райони с временни разкъсвания на облачността до минус 8 – минус 10 градуса.

COMMENTS

WORDPRESS: 0