Служител на ОДМВР – Плевен, използвал огнестрелно оръжие, е отстранен до приключване на вътрешна проверка ​

Служител на ОДМВР – Плевен, използвал огнестрелно оръжие, е отстранен до приключване на вътрешна проверка ​

В разговор с бащата на пострадалото момче вътрешният министър Стоянов е уверил, че случаят ще бъде детайлно разгледан и виновните ще понесат последств

В разговор с бащата на пострадалото момче вътрешният министър Стоянов е уверил, че случаят ще бъде детайлно разгледан и виновните ще понесат последствия
Предвид информацията, с която разполагам, според мен става дума за некомпетентна, неадекватна и непрофесионална реакция от страна на полицаите и най-вече на служителя, използвал огнестрелно оръжие. Така министърът на вътрешните работи коментира случая в Плевен и припомни, че изчерпателно и императивно са изброени възможностите, при които полицейски служител има право да използва огнестрелно оръжие. „Още през вчерашния ден е разпоредена вътрешна проверка от директора на ОДМВР – Плевен. Докато тя тече, колегата е временно отстранен от работа. Успоредно с това, дирекция „Инспекторат“ на МВР също е образувала проверка за дейността на дирекцията“, информира министър Стоянов.
В телефонен разговор с бащата на пострадалото момче министърът е уверил, че случаят ще бъде детайлно разгледан и виновните ще понесат последствия: „С екипа ми не толерираме подобно поведение от страна на полицейски служители. Ще бъде понесена отговорност, включително и наказателна, ако има доказателства за такава“.
Министърът на вътрешните работи обобщи накратко и действията на МВР във връзка с ангажиментите за осигуряване на спокойния изборен процес: Почти всеки ден на територията на страната провеждаме специализирани полицейски операции, в днешния ден – на територията на областите Кюстендил и Пазарджик. До момента сигналите, постъпили в структурите на МВР са 309, има образувани 87 досъдебни производства. Ситуацията е спокойна, книжата са разпределени по районните избирателни комисии и са поети под охрана.

COMMENTS

WORDPRESS: 0