Служебното правителство смени шефа и членовете на Комисията за защита на потребителите

Служебното правителство смени шефа и членовете на Комисията за защита на потребителите

Правителството прие решение, с което освобождава Иван Френкев като председател на Комисията за защита на потребителите. Освободени са също и членовете

Правителството прие решение, с което освобождава Иван Френкев като председател на Комисията за защита на потребителите. Освободени са също и членовете на Комисията – Велина Николова и Николай Мравов. Това съобщиха от пресцентъра на МС.
Със същото решение за председател на Комисията за защита на потребителите е определен Стоил Алипиев, а за членове на Комисията – Ангел Джалев и Константин Арабаджиев.
Стоил Алипиев е юрист, от 2016 г. е адвокат от Софийска адвокатска колегия. През последните седем години е председател на Управителния съвет на Сдружение „Национална асоциация за защита на потребителите“ и като такъв от 2020 г. е член на Съвета по акредитация към Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“. Работил е като експерт в сферата на обществените поръчки в Министерството на правосъдието в периода 2014-2015 г. и в Министерството на образованието и науката в периода 2013-2014 г. Бил е и юрисконсулт в частния сектор.
Ангел Джалев е юрист. От 2019 г. до момента е бил началник на отдел в Държавна агенция „Технически операции“. От 2011 г. до 2019 г. е бил прокурорски помощник в различни отдели към Върховна касационна прокуратура. Работил е също като юрисконсулт в частния сектор.
Константин Арабаджиев е бил член на Комисията за защита на потребителите в периода март 2015 г. – май 2022 г. От 1999 г. до 2003 г. е бил кмет на район „Студентски“ в Столична община. Висшето си образование е придобил в УНСС.

COMMENTS

WORDPRESS: 0