Слави Трифонов: Всички депутати да ми вземете, аз няма да спра да казват истината!

Слави Трифонов: Всички депутати да ми вземете, аз няма да спра да казват истината!

Френското предложение за вдигане на ветото за започване на преговори на РС Македония за ЕС е факт. И от което става ясно, че Кирил Петков е водил поли

Френското предложение за вдигане на ветото за започване на преговори на РС Македония за ЕС е факт. И от което става ясно, че Кирил Петков е водил политика, различна от тази на външното ни министерство. В този документ се говори, забележете, за „българско малцинство“. Това е нещо, което ние като българи никога не сме приемали, защото истината е, че в РСМ няма българско малцинство, а има българи. Това заяви лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов в телевизионно обръщение, съобщи dnes.bg.
В така нареченото предложение се казва, че трябва да пуснем РСМ да стартира преговорите, а пък Франция и ЕС ще гарантират, че Северна Македония ще си изпълнят после ангажиментите. После ще приеме българите в Конституцията си като държавотворен народ и после ще приеме решенията от Договора за добросъседство от 2017 г. После, а гаранция, че после това ще се случи ще дадат Франция и ЕС. т.е. гаранция-Франция, каза Трифонов.
Лидерът отбеляза още един абсурд във френското предложение свързан с така наречения македонски език.
„Тъй като ние българите не приемаме съществуването на македонски език, защото такъв език няма, всички останали европейски държави ще го признаят. На нас ще ни признаят, че ние не го признаваме. Това е резултатът от двойнствената политика на Кирил Петков от момента, в който стана премиер“, заяви Трифонов.
Той заяви, че една от основателните причини, заради които е изтеглил министрите от правителството вече е факт.
„Малоумните внушения за мафия и корупция са само едни нелепи и абсурдни обяснения за некадърността и националното предателство на Кирил Петков“, подчерта Слави Трифонов.
От обща култура трябва да знаете какво е мафия – срастване на организираната престъпност с властта. Как да бъдеш мафия, когато нямаш власт? Значи, аз, напускайки властта, пропускам възможността да бъда мафиот. В случая мафиот може да бъде само Кирил Петков, защото има власт, заяви Трифонов.
Той заяви, че другата седмица ИТН ще заяви своята позиция по време на вота на недоверие с депутатите си, „колкото и да са те“. „Търговията с депутати през последните дни е толкова унизителна и срамна работа и показва само едно, че Кирил Петков иска да си запази властта на всяка цена“, заяви Трифонов.
Лидерът на ИТН заяви, че не е разговарял с никога и, че коалиция между неговата партия, ГЕРБ и ДПС няма.
„Няма, няма и няма да има. И е невъзможна по принцип. Истината е такава и тя е най-силният щит против лъжите и измислиците“, заяви Трифонов.
Той се обърна лично към Кирил Петков и Асен Василев: „Явно вие сте били в Канада, докато аз съм бил в България и не ме познавате. Няма да се спра. Всички депутатите да ми вземете и да ми оставите само Тошко Йорданов, аз няма да се спра, защото на моя страна е справедливостта! Нямам какво да губя, какво ще вземете на човек, който няма какво да губи. Няма да спра!“, обеща Слави Трифонов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0