Шествие в страната в подкрепа на момичето, нарязано с макетно ножче (снимка 18+)

Шествие в страната в подкрепа на момичето, нарязано с макетно ножче (снимка 18+)

Мирно бдение срещу насилието ще се проведе днес от 18.00 часа в цялата страна и в няколко европейски столици. Инициативата е част от спонтанната гражд

Мирно бдение срещу насилието ще се проведе днес от 18.00 часа в цялата страна и в няколко европейски столици. Инициативата е част от спонтанната гражданска подкрепа за обезобразеното 18-годишно момиче от Стара Загора, след като бившият й приятел я наряза 23 пъти с макетно ножче.
Бруталното насилие предизвика вълна от възмущение в цялата страна след публично оповестяване на случая. Приятелят на момичето му нанася множество рани с макетно ножче. След насилието младата жена е със счупен нос и обръсната глава. За да спасят девойката лекарите се налага да направят 400 шева.

Снимка: Фейсбук

Първоначално насилникът – 26-годишният Георги Николаев е задържан, но 72 часа по-късно е освободен, а престъплението е квалифицирано като лека телесна повреда.
След широкия обществен отзвук и вълната от възмущение насилникът вчера бе отново задържан. Очаква се съдът в Стара Загора да повдигне обвинение в опит за убийство. Прокуратурата в Стара Загора е назначила множество експертизи.

COMMENTS

WORDPRESS: 0