Семейно тържество завърши с масов кютек, 1 е починал, 10-ма са в ареста

Семейно тържество завърши с масов кютек, 1 е починал, 10-ма са в ареста

Около десет души са били арестувани и отведени в събота вечерта в РУ-Труд след масово сбиване. Случаят се е разиграл в ромската махала на село Труд, к

Около десет души са били арестувани и отведени в събота вечерта в РУ-Труд след масово сбиване. Случаят се е разиграл в ромската махала на село Труд, където ромите се били събрали на семейно тържество.
След като подпийнали солидно група мъже започнали да се карат и да спорят помежду си. Започнала размяна на удари и псувни, веднага бил подаден сигнал в полицията, съобщи Блиц.
Пристигналите на място ченгета укротили ситуацията и отвели в ареста част от празнуващите.
След като си тръгнали обаче напрежението отново ескалирало и ръкопашният бой започнал пак.
Полицаите се върнали и арестували друга група мъже. В този момент на домакина – около 60-годишен мъж, му станало лошо. Веднага била извикана Спешна помощ, но въпреки опитите на медиците да го реанимират човекът издъхнал.
Близките му обяснили, че той вероятно е имал байпас и се е притеснил и това е довело до трагичния край.
Разследващи съобщиха пред БЛИЦ , че починалият не е участвал в масовия бой. Също по наша информация спорещите и биещите се мъже са били пияни.
Вероятно ще бъде образувано бързо производство, по което или всички или част от закопчаните, ще бъдат съдени за хулиганство.

COMMENTS

WORDPRESS: 0