Сбогуваме се с още една легенда! Почина Анахид Тачева

Сбогуваме се с още една легенда! Почина Анахид Тачева

Едно от най-любимите лица от близкото минало и телевизионна водеща Анахид Тачева е починала днес на 82-годишна възраст. Нейната кариера започна в Първ

Едно от най-любимите лица от близкото минало и телевизионна водеща Анахид Тачева е починала днес на 82-годишна възраст. Нейната кариера започна в Първа програма на националната телевизия пред 1962 година.
Приятели, колеги и близки ще могат да си вземат последно сбогува с нея в сряда от 14:30 часа в църквата Свети Седмочисленици в столицата.
Коя е Анахид Тачева?
Тя е популярна и обичана българска говорителка, родена с моминско име Анахид Мелкон Тавитян.
Анахид Тачева е истинска звезда сред телевизионните говорителки от държавната телевизия. Става изключително популярна през 60-те години – и като едно от най-красивите лица от екрана, и като съпруга на големия актьор Коста Цонев.
„Имам по-малък брат и сестра, с които много се разбирахме. Навремето нямаше телевизия и играехме на шах, пинг-понг или “Черен Петър”. Вечер слушахме плочи на грамофона. Бях фен на “Левски”.
С децата в махалата пишехме навсякъде: “Горе Левски, долу ЦСКА”. Четях и много книги, които вземах от чичо Стоян – адвокат, който живееше срещу нас. Любимата ми беше “Мъртвите сибирски полета”, разказва Анахид спомени от детството си.
Анахид Тачева печели конкурса на БНТ през 1962 г. и оттогава дълги години е говорителка на първа програма на националната телевизия.
Първият ѝ съпруг е актьорът Коста Цонев, за който се омъжва за първи път през 1958 г., веднага след завършване на гимназия. Двамата се запознават по време на новогодишно тържество в зала „България”.
По това време бъдещата телевизионна говорителка няма навършени още 18 години и за да се оженят, той лъже, че вече е бременна от него. Докато е омъжена за него се появява на екрана под името Ани Цонева.
Те се развеждат и после отново се женят и развеждат. Имат две деца – Теодора и Димитър.
Последният ѝ брак е с Васил Тачев, успешен бизнесмен. С него имат едно дете – Анахид.

COMMENTS

WORDPRESS: 0