Самолет заля с тонове вода погрешка туристи по време на учение

Самолет заля с тонове вода погрешка туристи по време на учение

Самолет за борба с пожарите е излял тонове вода върху хотел с туристи по време на учение на Халкидическия полуостров в Северна Гърция погрешка, предад

Самолет за борба с пожарите е излял тонове вода върху хотел с туристи по време на учение на Халкидическия полуостров в Северна Гърция погрешка, предаде гръцката телевизия Скай, цитирана от БТА.
Летателният апарат „Канадеър“ е участвал в учебни полети във вторник следобед, по време на които е трябвало да хвърли товара си от вода в морето. Вместо това обаче той е улучил хотел в Акти Елиас на средния ръкав на Халкидическия полуостров – Ситония.
В този момент в хотела е имало доста хора, включително край басейна. След неочаквания душ е настъпила паника, но за щастие няма пострадали.
За инцидента пред телевизията съобщи собственикът на хотела Димитрис Цуфис, който разказа, че в учението са участвали 12 самолета, които извършвали учебни полети с хвърляне на вода. „Когато последният самолет преминаваше над хотела, хвърли водата и предизвика паника сред хората, които се намираха в басейна и по балконите“, обясни собственикът и уточни, че няма намерение да подава жалба, но настоя за повече внимание от страна на властите, защото само по щастлива случайност не е имало пострадали гости на хотела.

COMMENTS

WORDPRESS: 0