Съдът гледа мярката на братята, обвинени в убийството на пастир в село Антон

Съдът гледа мярката на братята, обвинени в убийството на пастир в село Антон

Братята Дончо и Красимир Петкови от село Антон се явиха пред Софийския окръжен съд, където магистрати трябва да решат дали да ги задържат за постоянно

Братята Дончо и Красимир Петкови от село Антон се явиха пред Софийския окръжен съд, където магистрати трябва да решат дали да ги задържат за постоянно в ареста. Двамата земеделски производители са обвинени за убийство на пастир в селото, предаде Нова тв.
Представителят на Окръжната прокуратура – Димитър Франтишек Петров, заяви в съдебната зала, че в колата и по дрехите на един от обвиняемите – Дончо Петров, е била открита човешка кръв. А мотивът за убийството бил кражба на животни – коне и крави на стойност около 50 000 лева от страна на двамата братя.
Защитниците на подсъдимите заявиха, че „обвинението е бланкетно“, няма доказателства срещу братята, няма и местопрестъпление. Освен това по телата на клиентите им липсвали белези и наранявания, които да сочат, че са употребили насилие спрямо жертвата. Адвокатите поискаха братята да бъдат освободени.
В последната си дума пред съда Дончо Петров заяви, че няма кой да гледа животните му, ако остане в ареста. А брат му Красимир обясни, че има болни родители и трябва да се грижи за тях.
Снимка: Булфото

COMMENTS

WORDPRESS: 0