С 8 депутати под карантина – приемат на първо четене удължаване на срока на Бюджет 2021

С 8 депутати под карантина – приемат на първо четене удължаване на срока на Бюджет 2021

Парламентът ще обсъди на първо гласуване Законопроект за удължаване до 31 март 2022 г. на действието на разпоредби на Закона за държавния бюджет на Ре

Парламентът ще обсъди на първо гласуване Законопроект за удължаване до 31 март 2022 г. на действието на разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 г., Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2021 г. и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2021 г. Вносител на предложението е Министерският съвет. Депутатите ще удължат действието на всички социални и икономически мерки до края на март, за да се даде време на Министерството на финансите да подготви проектобюджета за 2022 г. Очакванията са той да бъде готов до края на януари.

Заседанието започна под карантина за осем от депутатите, след положителния председател на НС Никола Минчев на КСНС. Това са самият Минчев, Десислава Атанасова, Мустафа Карадайъ, Христо Иванов, Венцислава Любенова, Калоян Икономов, Десислава Танева и Пламен Абровски.

В заседанието засега не се е включил онлайн лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, който също трябва да е под карантина като участник в КСНС в понеделник.

Петър Маринов от „Демократична България“ в декларация поиска да има защита и да се разследва случая със заплахата за живота на разследващия журналист Атанас Чобанов и допълни, че той може да е заплашван по разследвания за „Магнитски“.

ДПС също поискаха да се разкрият виновните, ако има заплаха: „Ако няма такава заплаха, то да се разбере защо се пуска сигнал. В нито една европейска страна не трябва да има журналисти в опасност. А намеците за „Магнитски“ ги оставям на вашата съвест“, коментира Йордан Цонев от ДПС.

Комисията по култура и медии няма доклад по повод Бюджет. По повод тази точка, Тома Биков поиска да се гледа и допълни, че Комисията изобщо не е имала заседание.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0