Русенски полицаи разкриха оборудвана оранжерия за отглеждане на марихуана

Русенски полицаи разкриха оборудвана оранжерия за отглеждане на марихуана

Открити са продукти и пособия за производство на наркотици, различни видове дрога, петима са задържани В резултат на целенасочените действия на слу

Открити са продукти и пособия за производство на наркотици, различни видове дрога, петима са задържани

В резултат на целенасочените действия на служителите от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Русе в края на миналата седмица, под надзора на прокуратурата, е предприета акция за противодействие на престъпления, свързани с наркотици. При проверка и последвали процесуално-следствени действия, на територията на великотърновското с. Вардим, в имота на 58-годишна жена, с адрес в София, криминалистите установили три помещения, оборудвани за отглеждане на растения канабис. Открити и иззети са 82 растения канабис, вентилация, устройства за поддържане на температура, торове, инсталация за напояване, за филтриране на водата, както и около 100 г суха тревна маса. При извършен полеви наркотест тревата е дала положителна реакция за марихуана. В хода на проверката са задържани двама – 58-годишната стопанка на имота и мъж на 62 години от село Бистрица в Софийска област, както и трима мъже от Русе – на 41, 47 и 39 г. , чиято съпричастност към престъпната дейност е в процес на изясняване. Разследващите са осъществили необходимите процесуално-следствени действия, свързани и с тях и при претърсване на имоти, обитавани от русенците – на различни адреси в града, са намерени и иззети други видове дрога – метамфетамин, амфетамин; боеприпаси без разрешително; колби и прекурсори за производство на метамфетамин, саксии, гриндери и лули. В дома на 39-годишния са открити и около 150 г марихуана, а също и количество метамфетамин, а у 47-годишния – около половин грам от същата дрога.
По случая е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал. 1 и 354в от НК, работата по него продължават служители при сектор „ПКП“ при ОДМВР – Русе, под ръководството на окръжната прокуратура.

COMMENTS

WORDPRESS: 0