Риши Сунак е новият премиер на Великобритания

Риши Сунак е новият премиер на Великобритания

Членът на консерваторите Пени Мордаунт се оттегли от надпреварата за премиер. В официално съобщение Консервативната партия обяви, че Риши Сунак е избр

Членът на консерваторите Пени Мордаунт се оттегли от надпреварата за премиер. В официално съобщение Консервативната партия обяви, че Риши Сунак е избран за следващ премиер на Великобритания, съобщи Бг он еър.
Пени Мордаунт не успя да получи достатъчна подкрепа от депутатите, за да се включи в гласуването, а бившият министър-председател Борис Джонсън, се оттегли от надпреварата. Джонсън заяви, че вече не може да обедини партията.
42-годишният бивш министър на финансите Сунак става третият министър-председател на Великобритания за по-малко от два месеца. Към момента той е натоварен със задачата да възстанови политическата и икономическата стабилност в страната.
Очаква се новият премиер да започне големи съкращения на разходите, за да се опита да възстанови фискалната репутация на Великобритания, предаде Ройтерс.
Сунак привлече вниманието на цялата страна, когато на 39-годишна възраст стана министър на финансите под ръководството на Джонсън. Той ще бъде първият министър-председател на Обединеното кралство с индийски произход.

COMMENTS

WORDPRESS: 0